حملات پانیک معمولاً ناگهانی، بدون هشدار و دلیل واضح شروع میشوند.
حملات پانیک معمولاً ناگهانی، بدون هشدار و دلیل واضح شروع میشوند. آنها میتوانند در هر زمان، هنگام رانندگی با اتومبیل، در مرکز خرید، هنگام خواب یا وسط یک جلسه کاری بروز کنند. ممکن است گاهبهگاه دچار حملات پانیک شوید یا ممکن است به طور مکرر رخ دهند.
به طور معمول علائم حمله پانیک در عرض چند دقیقه به اوج خود میرسند و به مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشند که معمولا ۱۰ دقیقه اول فرد اوج این علائم را تجربه خواهد کرد. . در موارد شدید، علائم ممکن است بیش از ۱ ساعت طول بکشند. بههمیندلیل، بعد از فروکش کردن حمله ممکن است احساس خستگی و فرسودگی کنید. علائم شایع پانیک اتک عبارتند از:
- احساس بروز یک خطر قریبالوقوع
- ضربان قلب سریع و تپنده (پانیک و پیویسی قلبی)
- تعریق
- لرزش بدن
- تنگی نفس و احساس خفگی (پانیک و تنگی نفس)
- گرگرفتگی
- حالت تهوع (پانیک و مشکلات گوارشی)
- گرفتگی شکم
- درد قفسه سینه
- سردرد
- سرگیجه، سبکی سر یا ضعف
- بیحسی یا احساس سوزن سوزن شدن دست و پا
- ترس از دست دادن کنترل بدن (بهخصوص حمله پانیک در خواب)
- ترس از مردن
دقت داشته باشید اختلال هراس پانیک علاوه بر علائم جسمانی یکسری نشانههای روانشناختی پانیک نیز دارد که میتوان به نشانههایی چون بیخوابی، زنگ زدن گوش، ایجاد مشکل در تمرکز فرد، کاهش میل جنسی، احساس گیر کردن غذا در گلو و احساس وحشت و سراسیمگی اشاره کرد.
اختلال پانیک یا وحشت زدگی میتواند هر روز چندین بار برای فرد اتفاق بیفتد، یا ممکن است هر هفته یا هر ماه شاهد این اتفاق باشید. از طرفی گاهیاوقات فرد متوجه میشود که ممکن است دچار اختلال پانیک و وحشت زدگی شود که در چنین موقعیتی میتواند با تشخیص بهموقع و انجام راههای مقابله جلوی مشکل را بگیرد. این اختلال در زنان بیشتر از مردان دیده میشود و میتوان با برخی از کارها و پیشگیریها از رخ دادن آن جلوگیری کرد.
- بیشتر بخوانید:
علت جابجا شدن غضروف بینی بعد از عمل چیست؟
مهمترین دلایل مرگ جراحی بینی چیست؟
راینوپلاستی و تغییر چهره بعد عمل بینی
انتهای پیام/