تاریخ انتشار: 1395/04/19 18:50
کد خبر: 274839

دخالت گسترده سیاست در مدیریت ورزش شهرستان ری

تحلیلی بر برکناری ناگهانی و پرسرو صدای رئیس اداره ورزش و جوانان باقرشهر/ زمزمه های تغییر رئیس اداره ورزش کهریزک هم به گوش می رسد

هنوز در شوک تغییر عجیب و ناگهانی رئیس اداره ورزش حسن آباد فشافویه بودیم که خبر برکناری یوسف پناهنده رئیس اداره ورزش باقرشهر همه نگاه ها را به خود جلبه کرد، این درحالی است که از کهریزک هم زمزمه هایی جدی مبنی بر برکناری شخص اول ورزش این شهر نیز به گوش می رسد.

 

به گزارش فرتاک ورزشی؛ از ابتدای سال جاری بود که زمزمه های تغییر در اداره ورزش و جوانان باقرشهر به گوش می رسید، این زمزمه ها از پاییز سال گذشته هم کم و بیش از دهان بعضی مسئولین بخش کهریزک و باقرشهر شنیده می شد، اما امسال و با جابجایی رئیس اداره ورزش حسن آباد فشافویه و گمانه زنی ها در جابجایی رئیس اداره ورزش کهریزک بیشتر قوت گرفت.

 

اگر با نگاهی جامع به وقایع ورزش باقرشهر طی سال های گذشته چشم بیندازیم، متوجه تغییرات اساسی و روبه جلو در ورزش این شهر طی چند ماه گذشته خواهیم شد و به این نکته واضح و مبرهن پی خواهیم برد که ورزش باقرشهر با آمدن یوسف پناهنده جان تازه ای گرفته بود و به معنای واقعی درحال پرواز به سوی آرمان های خود بود که این را از رضایتمندی و خشنودی عموم ورزشکاران و پیشکسوتان شهر نسبت به عملکرد یوسف پناهنده می توان به راحتی فهمید.

 

طی هفته های اخیر هر روز شایعات مختلفی در مورد آینده مبهم ورزش باقرشهر و مسئول فعلی و آینده آن شنیده می شد و مردم هم تقریبا برایشان شنیدن این گونه حرف ها تکراری و بی ارزش شده بود تا اینکه هفته گذشته با خبر شدیم که گویا اتفاق هایی قرار است رخ بدهد.

 

قبل از آنکه بخواهیم ادامه ماجرا را بیان کنیم، بگذارید به مدتی قبل بر گردیم؛ به روزهایی سرد، به روزهایی که ورزش و ورزشکاران باقرشهر در خوابی عمیق و بسیار سنگین فرو رفته بودند، روزهایی که آرزوی مربیان شهر حضور رئیس اداره ورزش در محل اداره بود تا بتوانند از نزدیک با ایشان ملاقات کنند، روزهایی که تیم هایی انگشت شمار از باقرشهر در میادین مختلف شرکت می کرد و نوجوانان و جوانان بسیاری به دلیل عدم شرکت تیمی از باقرشهر به شهرهای اطراف مانند شهرری رجوع می کردند. آری در آن روزها اداره ای که فقط اسم آن اداره بود و هیچ شباهتی به یک محیط اداری نداشت؛ در سکوت کامل و البته بدون حضور سرپرست بود.

 

رضا صمدی رئیس سابق اداره که رئیس وقت آن زمان(پاییز 1394) بود؛ بنا به پیشنهاد عده ای به عنوان دهیار روستای فیروزآباد معرفی شد و چندماهی ورزش شهر بدون مدیر ماند تا اینکه با خواست عده ای از ورزشکاران و پیشکسوتان شهر و اجماع و اکثریت اعضای شورای اسلامی باقرشهر و نظرمثبت امام جمعه و شهردار باقرشهر؛ یوسف پناهنده قهرمان چندین دوره مسابقات کشتی کشور و عنوان دار میادین بین المللی و ملی پوش رده های مختلف سنی کشورمان به عنوان فرد بومی پیشنهادی به مصطفی نکولعل آزاد معاون وقت مدیرکل ورزش و جوانان معرفی و با تایید ایشان به عنوان سرپرست اداره ورزش و جوانان باقرشهر انتخاب شد.

 

یوسف پناهنده کار خود را در ابتدا با سختی های بسیاری آغاز کرد، خیلی ها که به خیال خود خود را دلسوز ورزش شهر می دانستند، او را بدلایل مختلفی نمی خواستند و قصد تخریب او را داشتند و به بهانه های مختلف سعی در ضربه زدن به پناهنده و به تبع آن ضربه به پیکره ورزش شهر شدند..

 

اما این جوان پرانگیزه با پشتکاری مثال زدنی، کار خود را با رخصت از پیشکسوتان شهر آغاز و آرام آرام با اقدامات اساسی خود مانند « پیگیری مصوبات ریاست جمهوری به مبلغ 600 میلیون تومان جهت ساخت و از سرگیری روند احداث خانه کشتی باقرشهر، اخذ اعتبار 300 میلیونی از شورای اسلامی باقرشهر جهت ساخت سوله بزرگ ورزشی در کنار سالن چندمنظوره شهدای باقرشهر، تعویض کف پوش سالن چند منظوره شهدای باقرشهر، خرج کرد بیش از 100 میلیون تومان برای ترمیم و اصلاح وضع داخلی این سالن(تعویض سردرب،دیوارکوب،سقف کاذب،میز و صندلی و ..)، حضور گسترده و فعال ورزشکاران در راهپییمایی ها و وقایع بزرگ ملی و اقداماتی دیگر به مدیری محبوب در میان ورزشکاران باقرشهری تبدیل شد که حتی با تحسین بخشدار، شهردار،امام جمعه و مدیران و مسئولین شهرستانی همراه شد.

 

 زمستان سال گذشته که ریاست محترم جمهور قصد سفر به شهرستان ری را داشتند، در عین حال که بر اساس آلودگی هوا مدارس و ادارات تعطیل بود، قریب به 2000 نفر از جامعه ورزشی باقرشهر را با چندین دستگاه اتوبوس راهی محل استقبال کرد که این کار نیز یکی از اقدامات به یاد ماندنی یوسف پناهنده بود که حتی با تحسین شخص فرماندار شهرستان ری هدایت اله جمالی پور نیز همراه شد.

 

همزمان با گذشت ایام و ماه های سال، پناهنده هم کار خود را در اداره ورزش و جوانان باقرشهر با جدیت تمام انجام می داد و بدون توجه به مزاحمت ها و چوب هایی که در مسیر چرخ های تندرو ورزش شهر گذاشته میشد، به کار خود ادامه میداد و علاوه بر اقدامات فوق و تعامل عالی با مسئولان مختلف شهرستان ری و بخش کهریزک، تیم های مختلف ورزشی را  لیگ های استانی و کشوری اعزام نمود و با سامان دادن به تیم های مختلف و تشکیل آکادمی چندین رشته پرطرفدار، تجهیز گسترده اداره ورزش شهر ، برگزاری جام رمضان در 7 رشته مختلف ورزشی(برای اولین بار) رضایت جمع کثیری از ورزشکاران و حتی منتقدین خود را نیز به دست آورده بود.

 

سخن کوتاه کنیم و باز هم به هفته گذشته برمی گردیم، خبر ناگهانی تغییر در اداره ورزش باقرشهر؛ همه کسانی که این خبر را شنیده بودند یک علامت سوال در ذهنشان بوجود آمده بود که برای چه باید این مدیر و با این عملکرد تغییر کند؟خواست و اراده چه کسانی در کار است؟ چرا باید در این برهه از زمان(دو روز مانده تا پایان ماه رمضان و اختتامیه 7 جام برگزار شده در این ماه) چنین تغییری اتفاق بیفتد؟ این سوالاتی بود که اکثر شنوندگان این خبر ناگهانی در ذهنشان بود تا از مجتبی جانعلی رئیس اداره ورزش شهرستان ری در جلسه تودیع و معارفه جوابشان را جویا شوند.

 

بالاخره روز موعود(تودیع و معارفه) رسید و جمع کثیری از پیشکسوتان،مربیان و ورزشکاران برای به جواب رسیدن سوالات خود به محل مراسم آمدند؛ مراسمی که بدون دعوت از مسئولین مختلف بخش کهریزک و باقرشهر برای حضور در آن انجام شد!!

در ابتدای جلسه، مجتبی جانعلی در جمله ای عجیب و غریب انتصاب یوسف پناهنده در پاییز سال گذشته را بی اخلاقی دانست و گفت: این انتصاب بدون هماهنگی با مسئولین اداره کل ورزش و جوانان صورت گرفته است.

اما نکاتی که می توان در جواب گفته جناب آقای جانعلی مطرح کرد این است که؛

1-   آقای جانعلی ، وقتی مصطفی نکولعل آزاد رئیس وقت اداره ورزش و جوانان شهرستان ری اعلام رضایت خود را با انتخاب یوسف پناهنده در محافل و جلسات گوناگون اعلام کرده بود، شما کجا تشریف داشتید؟

2-  آیا اقدام اخیر شما در عذل ناگهانی یوسف پنانده از مذیریت ورزش باقرشهر بی اخلاقی محسوب نمی شود؟

3-  آیا فرصت ندادن به این جوان برای حداقل حضور در مراسم اختتامیه و اهدای جوایز مسابقات جام رمضان به ورزشکاران برتر، بی اخلاقی و یا دشمنی آشکار محسوب نمی شود؟

4-  آیا با توجه به تغییرات اخیر در ورزش شهر حسن آباد فشافویه و تغییرات احتمالی در ورزش کهریزک، نمی شود به این نتیجه رسید که تصمیم گیرنده اصلی شما نیستید و شخص یا اشخاص دیگری در پشت پرده هستند؟

نکات فوق به کنار، در همه دنیا مرسوم است که وقتی رئیس ارگان مهمی از یک شهر تودیع و معارفه می شود، اکثر مسئولین مدیران و بزرگان شهر به آن مراسم دعوت می شوند تا به دلخواه خود، از مدیر قبلی به نحوی تقدیر و به مدیر جدید خوشامد گویی کنند.در منطقه کهریزک و باقرشهر هم که همگی تحت عنوان بخش کهریزک فعالیت می کنند، ادارات مهمی مانند آموزش و پرورش، شورای اسلامیف شهرداریف بخشداری، کلانتری، بسیج، سپاه، ستاد نماز جمعه، راهور و ... حضور دارند که در همه مراسم های سال های اخیر اکثرا حضوری فعال داشته اند.

اما در کمال ناباوری در آئین تودیع و معارفه رئیس ورزش باقرشهر؛ نه تنها هیچ یک از روسای ادارت ذکر شده دعوت نشده بودند؛ بلکه هیچ گونه بنر و تابلوی تبلیغاتی هم در سطح شهر نصب نشد تا حداقل مردم شهر اطلاع پیدا کنند. 

همه این وقایع را می توان به نوعی بی احترامی به خواست جمعی مردم باقرشهر تعبیر کرد که برای مسئولین مربوطه آنقدر بی اهمیت بوده اند که هیچ کدام از نمایندگان مردم در شورای شهر ، شهردار، امام جمعه، فرمانده بسیج و ... به این جلسه دعوت نشدند.

از نکات فوق نیز چندین سوال در ذهن می ماند که در ذیل بیان می شود.

1-  علت برگزاری این مراسم در این برهه از زمان و به این شکل عجیب و غریب چه بود؟

2-  چرا هیچ اطلاع رسانی ای از قبل به مردم و مسئولین شهری نشده بود؟

3-  اعضای شورای شهر نمایندگان مردم هستند؛ اداره ورزش و جوانان هم بیشترین ارتباط را با مردم دارد؛ مسئول آن هم به تبع باید مورد خواست اکثریت مردم یا  همان نمایندگان مردم در شورای شهر باشد؛ چرا نظر نمایندگان مردم برای برکناری یوسف پناهنده و رئیس جدید گرفته نشد؟ آیا این کار بی احترامی به مردم ولایتمدار باقرشهر نیست؟

طبق گفته اعضای شورای اسلامی باقرشهر؛ هیچگونه هماهنگی و مکاتبه ای پیرامون تغییر در رئیس اداره ورزش و جوانان از طرف اداره ورزش شهرستان ری نشده بود؛ سایر مسئولین و مدیران هم بی اطلاع، خوب مگر باقرشهر بی دروپیکر است که اقایان هر موقع دلشان بخاهد بیایند و مسئولی را جابجا کنند؛ چرا صدای هیچ کسی در نمی آید؟

 

مطلب آخر اینکه اگر به زعم بعضی ها انتصاب یوسف پناهنده به عنوان سرپرست اداره ورزش باقرشهر در پاییز سال گذشته اخلاق مدارانه نبوده است، پس اقدام اخیر و ناگهانی برکناری شخص اول ورزش باقرشهر باید بسیار بی اخلاقانه تر بوده باشد.

 

بهر حال مطالب وعلامت سوال های فوق نوشته شود؛ اما بعید می دانم پاسخی قانع کننده در رابطه با آن ها وجود داشته باشد؛ زیرا نگاه به تغییرات اخیر مدیریتی در سطح شهرستان ری، می توان در گوشه ذهن به این جواب هم فکر کرد که گویا باز هم سیاست در ورزش ورود کرده است! سیاستی که انگار دست بردار ورزش کشور نیست، طی سال های گذشته سیاست بیشترین تاثیر را در ورزش کشور داشته است؛ اخیرا هم حمیدرضا گرشاسبی در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران به یکباره کنار گذاشته شد؛ در همین حوالی و در شهر حسن اباد فشافویه هم سیدصادق صالحی یکی از لایق ترین  و آینده دار ترین جوانان منطقه، به دلایلی عجیب برکنار و زمزمه برکناری رئیس اداره ورزش کهریزک هم هر روز بیشتر به گوش می رسد.

/ ان الله خبیر بما تعملون

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/2og6qv

آخرین اخبار