تاریخ انتشار: 1395/04/21 16:04
اختصاصی/
کد خبر: 274528

نوستالژی؛ روز خداحافظی فرشاد آقای گل

روز 20 تیر ماه معروف ترین روز خداحافظی یک فوتبالیست از فوتبال ایران است. فرشاد پیوس و خداحافظی او را همه به یاد دارند اما بسیاری از اهالی فوتبال، روز پایان فوتبال بزرگانی دیگر مثل عابدزاده وپروین و دیگران را نمیدانند.
نوستالژی؛ روز خداحافظی فرشاد آقای گل

به گزارش سرویس فوتبال فرتاک ورزشی، پیوس روز 20 تیرماه 1376 در آخرین روز از مسابقات فوتبال لیگ  آزادگان سال 75 که پایانش با 20 تیرماه رسیده بود، پیراهن 17 را بر تن مهدوی کیا کرد و فوتبال را کنار گذاشت. 

وی از ابتدای لیگ سال 75 به علت اختلافی که با استانکو سرمربی وقت پرسپولیس داشت از پرسپولیس کناره گیری کرد و بعد از رفتن استانکو از پرسپولیس به تیم برگشت و در 5 بازی آخر لیگ مورد اشاره برای سرخها بازی کرد و سپس کفش هایش را آویخت. 

فرشاد پیوس با ثبت 153 گل رسمی و حدود 60 گل در بازیهای دوستانه بهترین گلزن تاریخ فوتبال باشگاهی در کشورمان است. 

وی بازی را در تیم راه‌آهن آغاز کرد سپس به باشگاه شاهین پیوست، پس از آن به تیم نیرو هوایی و در سال ۱۳۶۴ به پرسپولیس تهران رفت و بعد از سه سال به الاهلی قطر رفت و پس از یک‌سال باردیگر به پرسپولیس تهران بازگشت و فوتبال را در این تیم به پایان رساند.

از موفقیت‌های فردی فرشاد پیوس می‌توان به ثمر رساندن بیست گل در لیگ فوتبال ایران در سال ۱۳۷۳ نام برد (البته یک گل هم به استقلال در آن سال زد که بازی را ۳بر صفر به سود استقلال اعلام کردندو آن گل به حساب نیامد). او با ۱۵۳ گل زده بهترین گلزن تمام ادوار پرسپولیس است. وی در یک سالی که در باشگاه قطری بازی کرد نیز در لیگ قطر به مقام آقای گل رسید.

و در سال ۱۳۶۶ با ۱۳ گل آقای گل تهران شد. همچنین در سال ۱۳۷۰ این عنوان را با ۱۶ گل تکرار کرد.

او همراه با پرسپولیس چند دوره قهرمان لیگ باشگاه‌های تهران و دو بار در سالهای ۱۳۶۶ و ۱۳۷۰ قهرمان جام حذفی ایران شد. ضمن اینکه همراه تیم ملی ایران قهرمانی بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ و عنوان سوم جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۸۸ را به دست آورد. او در این دو تورنمنت به ترتیب با ۴ و ۲ گل زده بهترین گلزن تیم ملی ایران بود.

فرشاد پیوس سالها در امر مربیگری فعالیت کرده است و تاکنون هدایت تیم های شهید قندی یزد، شموشک نوشهر، تراکتورسازی، هما، برق شیراز ،گل‌گهر سیرجان،دصنعت ساری، خونه به خونه، پارسه، سپیدرود رشت را به عهده داشته و با تراکتورسازی توانست دو بار قهرمان دسته اول شود که هر بار با قانون عجیب پلی آف از ورود به لیگ برتر بازمانده است.

 وی تیم فوتبال شهید قندی یزد را از دسته سوم تا لیگ برتر هدایت کرد.(این اولین و آخرین حضور یک تیم یزدی در لیگ برتر بود)وی رکورد بهترین برد جام حذفی در فصل 93-94 را دارد.(برتری 11 بر صفر تیم خونه به خونه بابل مقابل شهرداری جاجرم) پیوس با خونه به خونه از دسته سوم به دسته دوم صعود کرد و در حالی که صدرنشین لیگ دسته دوم و امید اول صعود به دسته اول بود بر اثر اختلاف با مدیر عامل استعفا کرد.

در پایان مسابقات فصل 94-95 دسته دوم سپید رود با پیوس به عنوان تیم اول به دسته یک صعودکرد و در تاریخ 13 خرداد 1395 مراسم بهترین مربیان سال برگزار گردید که فرشاد پیوس به عنوان بهترین و تاثیرگذار ترین مربی لیگ دسته دوم انتخاب شد.

مرد 54 ساله این روزهای فوتبال ایران سابقه 34 بازی ملی و به ثمر رساندن 18 گل ملی را در کارنامه دارد و در رقابتهای آسیای هیروشیما بازوبند کاپیتای تیم ملی را بر بازو می بست و همراه با ایران قهرمان بازیهای آسیایی پکن در سال 1990 شد و به مار زنگی آسیا ملقب گردید.

 

نویسنده : حسام نیک پی


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/39lqve

آخرین اخبار