تاریخ انتشار: 1395/08/08 18:35
کد خبر: 252197

اسپانسری که جای هزینه درفوتبال،ازسرخابی ها کسب درآمد می کند!

همزمان با برگزاری هفته دهم لیگ برتر فوتبال ایران، موج جدید بمباران تبلیغاتی بزرگترین اپراتور تلفن سیار کشور برای تخلیه جیب هواداران با استفاده از تهییج علایق ورزشی آنها آغاز شد و شبکه سوم سیما نیز بخش اعظم پربیننده ترین ساعات خود را در اختیار یک سامانه درآمدزایی قرار داد.
اسپانسری که جای هزینه درفوتبال،ازسرخابی ها کسب درآمد می کند!

به گزارش سرویس لیگ برتر فرتاک ورزشی، از حدود سه سال پیش بود که یکی از اپراتور های تلفن همراه داخلی، با تبلیغات فراوان و پرداخت رقم قابل توجهی ، عنوان «حامی سازمان لیگ فوتبال ایران» را با استفاده از معرفی یک سامانه هواداری بدست آورد. در این قرارداد شرکت ایرانسل با مهدی تاج رییس وقت سازمان لیگ توافق کرده بود که در ازای فروش اخبار لیگ برتر فوتبال به متقاضیان ورزش دوست، مبلغی از درآمد هر پیامک ارسالی را به این سازمان اختصاص دهد که آن هم در انتهای فصل بعد از کسر حق فدراسیون، بین باشگاه ها تقسیم شود.

این روش جدید در روزهایی که فوتبال ایران توسط سرافراز رییس صداوسیما از دریافت حق پخش تلویزیونی محروم شده بود، کمک حال فدراسیون بی پول و بحران زده فوتبال بود و قدم کوچکی هم در راستای احقاق حقوق پایمال شده فوتبال کشور محسوب می شد. تا اینجای کار کسی مشکلی نداشت و اعتراضی هم در کار نبود.

رویافروشی با پیامک/اسپانسری که جای هزینه برای فوتبال،از هواداران سرخابی سود می برد

اما در ادامه و با بازشدن پای یکی از دلالان معروف تبلیغات محیطی فوتبال کشور در سال های گذشته که بدلیل بدهی و ندادن قسمت بیشتر مبلغ قرارداد سال آخر ، منافعش در سازمان لیگ قطع شده بود، حاشیه و جنجال به دنیای پیامک های سودآور هم وارد شد. 

همین دلال که سابقه بازداشت چندماهه در اوین از سوی نهادهای نظارتی را در پرونده فعالیت اقتصادی - فوتبالی اش را در کارنامه دارد، از هفته های ابتدایی فصل گذشته رقابت های باشگاهی فوتبال ایران شیوه جدیدی برای درآمدزایی به دو باشگاه بی پول اما پرطرفدار پایتخت نشان داد. وی با ساختن یک مثلث بین شرکت خودش، همراه اول و سرخابی ها، قراردادی را تنظیم کرد که طی آن سهم بسیار ناچیزی از هر پیامک ارسالی از سوی هواداران به استقلال یا پرسپولیس تعلق می گرفت و سود اصلی نیز پس از کسر هزینه هایی مثل خرید آنتن از تلویزیون، به جیب اپراتور بزرگ کشور و این شرکت خصوصی می رفت!

به این ترتیب هوادار قرمز و آبی که در این فصل همتای تراکتوری هم به آن پیوسته ، بدون آنکه از پشت پرده ماجرا باخبر باشد و با نیت کمک به تیم خودش، یکی از اعداد تبلیغ شده را به سرشماره معرفی شده ارسال کرده و حداقل ماهیانه 6هزار تومان به حسابی که نمی داند به کجا سرازیر می شود، واریز می کند. 

گرچه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از عایدی خود از محل پیامک های ارسالی هواداران در فصل پانزدهم لیگ برتر هیچ آماری به بیرون نداده اند (که این نیز در نوع خود برای یک باشگاه دولتی شائبه برانگیز است)، اما گفته می شود از سود حدود 50میلیارد تومانی پارسال، تنها چیزی حدود 16 میلیاردتومان به پرسپولیس رسیده که آن هم بطور کامل در موعد مقرر پرداخت نشد!

با این وصف؛ ابهام بزرگ در نحوه درآمدزایی تیم های دولتی فوتبال ایران از جیب هوادار است. در حالی که مسایلی چون حق پخش تلویزیونی و تبلیغات محیطی در کنار اسپانسرهای روی پیراهن ، بزرگترین منابع درآمدی تیم های حرفه ای فوتبال در دنیا را شامل می شود، در فوتبال باشگاهی ایران حامیان بجای پول خرج کردن در فوتبال برای جلب محبوبیت و مشتری، از خود فوتبال کسب درآمد می کنند!

مردمی که یک بار از محل بیت المال و بودجه عمومی کشور هزینه های هنگفت فوتبال حرفه ای(شما بخوانبد آماتور) را تامین می کنند و بار مالی آن را با مالیات و عوارض خود به دوش می کشند، از طریق ارسال پیامک نیز مامور تسویه قرارداد نجومی ستاره ها و بدهی های سنگین ناشی از ولخرجی ها و خریدهای نابجای خارجی می شوند و مشخص نیست چه نهادی در کشور مسوولیت نظارت بر این رویه را برعهده دارد. 

رویافروشی با پیامک/اسپانسری که جای هزینه برای فوتبال،از هواداران سرخابی سود می برد

این نوع از درآمدزایی غیرحرفه ای که نوعی تکدی گری مدرن محسوب می شود؛ مختص فوتبال ایران است و در هیچ جای دنیا بدون دادن خدمات و جنسی مشخص، از هوادار پول مطالبه نمی کنند. مثلا در بلیت فروشی ، تماشای یک مسابقه فوتبال نصیب مردم می شود و در خرید پیراهن بازیکنان نیز لباس رسمی باشگاه بر تن خریدار پوشیده می شود. اما در شیوه تبلیغ پیامک ، به هوادار بخت برگشته رویا فروخته می شود.رویای خانه های آنچنانی، ماشین های شاسی بلند و خلاصه هر کمبودی که تماشاگر بی نوا آرزوی داشتنش را در ذهن می پروراند.

کار به جایی کشیده که اسپانسر مذکور با گستاخی پای مدیرعامل باشگاه را شب بازی حساس با هتل محل اقامت تیم باز می کند تا ستاره های تیم را مجبور به ایستادن مقابل دوربین تبلیغی خود کند. بازیکنی که چندصدمیلیون حقق می گیرد تا در زمین مسابقه بازی کند و برای تیم خود گل بزند نه اینکه بیرون زمین برای خوشایند اسپانسر جلوی دوربین برود و ژست بگیرد. 

ماجرا وقتی جالب می شود که بدانیم این آش با رضایت مدیر باشگاه به قهر ستاره از اردو هم کشیده شده و اگر نارضایتی و تهدید سرمربی تیم نبود ، احتمالا یک فرصت طلایی برای صدرنشینی از همان هوادارانی که برای پیروزی تیم شان از جیب هم مایه می گذارند، دریع می شد.

اسپانسرس که با قلدری مانع پوشش رسانه ای و کار حرفه ای خبرنگاران شده و طی چندهفته بازیکنان استقلال و پرسپولیس را مثل گروگان،از انجام مصاحبه منع کرده است و همه این رفتارهای خارج از عرف و قانون را به اهرم تهدید به عدم پرداخت مالی پیش می برد.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/36mjnj

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


مصاحبه ی کوتاه با عوامل باشگاه لیگ دویی
درحاشیه برگزاری مراسم قرعه کشی امروز