تاریخ انتشار: 1395/08/29 14:39
کد خبر: 248249

پرسپولیس؛ بهترین تیم دهه اخیر و کار سختش در باشگاه های آسیا

تیم های ایرانی در مسابقات باشگاه های آسیا و مشکلات پیش روی آنها .
پرسپولیس؛ بهترین تیم دهه اخیر و کار سختش در باشگاه های آسیا

به گزارش فرتاک ورزشی، روند کنونی رقابت های جام باشگاه های آسیا از سال ۲۰۰۲ شکل گرفت اما اولین سالی که این بازی ها آغاز شد به سال ۱۹۶۷ باز می گردد یعنی زمانی که هنوز اسراییل جزو afc بود و باشگاه های اسرائیلی هم در چارچوب این جام شرکت می کردند و اولین قهرمان این مسابقات هم تیمی از این کشور بود .

در سالهای ابتدایی آغاز برگزاری جام باشگاه های آسیا آنچنان رونقی نداشت و کشورهای آسیایی استقبال چندانی از این مسابقات نمی کردند تا جایی که از عدم شرکت تیم های بزرگ آسیا تیم هایی از پاکستان یا یمن هم به خود اجازه حضور در این رقابت ها را می دادند.

قهرمانی در این تورنمنت در سالهای ابتدایی به دلیل شرکت باشگاه های درجه ۳ آسیا  و نیز مسیر کوتاه و آسانی که باشگاه ها برای رسیدن به قهرمانی طی می کردند  افتخار چندانی به بار نمی آورد و قهرمانی در لیگ داخلی ارزش بسیار بالاتری داشت.

اما رفته رفته و با تجربه اندوزی کنفدراسیون فوتبال آسیا و همچنین استفاده از تجربیات لیگ مشابه اروپایی این مسابقات به پایان رسید و لیگ قهرمانان آسیا برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ با ادغام جام در جام آسیا و جام باشگاه های آسیا با شرکت ۳۲ تیم و دقیقا همان فرمت و نحوه ی برگزاری لیگ قهرمانان اروپا آغاز شد و به دلیل شرکت تمامی تیم های قدرتمند و برتر آسیا و همچنین مسیر پرفشار و دشواری که داشت به تورنمنتی محبوب و با ارزش در آسیا تبدیل گشت.

باشگاه ها و تیم های ایرانی از همان سالهای ابتدایی در جام باشگاه ها و جام در جام شرکتی فعال داشتند و توانستند ۳ قهرمانی در جام باشگاه های آسیا و یک قهرمانی در جام در جام آسیا کسب کنند ولی از زمان آغاز فرمت جدید این مسابقات بزرگترین افتخار باشگاه های ایرانی دو نایب قهرمانی این جام می باشد و به نوعی کارنامه ی کاملا نا امید کننده ای نسبت به دیگر رقبای آسیایی خود دارند در جاییکه باشگاههای کره ای با ۱۰ قهرمانی تیم های ژاپنی با ۵ قهرمانی و تیم های عربستانی با ۴ قهرمانی سرآمد دیگر کشورهای آسیایی هستند و به دنبال این ۳ کشور،کشورهای ایران چین و اسرائیل در جایگاه های بعدی می باشند

ایران با داشتن تیم ملی قدرتمند در سالهای متوالی یکی از قطب های برتر آسیا در این زمینه بوده و هست اما در زمینه ی باشگاهی به نوعی از آن قدرت و صلابت تا به اینجا خبری نبوده است.

دو باشگاه بزرگ تهرانی همیشه در این جام ناموفق عمل کردند و سپاهان و ذوب آهن در برهه ای ایرانیان رو امیدوار به کسب این جام کردند که در آخر این چنین نشد.

با آغاز فصل جدید این رقابتها ایران در سالهای گذشته ۴ نماینده در این مسابقات دارد که شامل استقلال اهواز ،پرسپولیس تهران، استقلال تهران به عنوان تیم های اول تا سوم لیگ برتر ایران و باشگاه ذوب آهن به عنوان قهرمان جام حذفی میباشد.

با آغاز فصل جدید و با نگاه به وضعیت آمادگی این چهار تیم به نظر می رسد این حسرت عدم قهرمانی در این جام برای باشگاه های ایرانی ادامه دار باشد.

در حال حاضر باشگاه استقلال خوزستان اوضاع مساعدی ندارد و از آن قهرمان فصل قبل فاصله بسیاری دارد استقلال تهران هم با شروع نا امید کننده لیگ داخلی به نوعی بیشتر درصدد شرکت در این جام می باشد تا موفقیت ،ذوب آهن هم وضعی مشابه دو تیم دیگر دارد ولی شاید تنها تیمی که بشود به عنوان تنها شانس باشگاههای ایرانی برای موفقیت در آسیا نام برد پرسپولیس تهران است.

تیمی که از زمان سپردن سکان هدایتش به ایوانکوویچ باتجربه به تیمی آماده و تاکتیکی تبدیل شده و از نظر قوای بدنی نیز در سطح قابل قبولی قرار دارد و با دارا بودن درصد بالایی از بازیکنان ملی پوش به نوعی پر مهره نیز میباشد.

با اینحال به نظر میرسد آماده ترین و قوی ترین پرسپولیس دهه اخیر نیز کار سختی برای قهرمانی در آسیا دارد جاییکه تیم های حاشیه خلیج فارس و باشگاههای چینی با سرمایه گزاری های  سرسام آور و کره ای ها و ژاپنی های همیشه مدعی حضور دارند.

پرسپولیس و دیگر تیم های ایرانی راه سخت و دشواری برای رسیدن به عنوان قهرمانی این رقابتها دارند اما هواداران تیم های شرکت کننده به خصوص دو باشگاه پر طرفدار پایتخت نشین انتظار بالایی از تیم های خود دارند.

باید منتظر بمانیم و شاهد عملکرد نمایندگان ایران باشیم چه بسا این حسرت امسال به پایان برسد.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/367dp7

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


تصاویر/ دیدار استقلال خوزستان-پرسپولیس(1-1)