تاریخ انتشار: 1397/01/22 17:14
کد خبر: 152564

مزایای تصویرسازی ذهنی برای مربیان فوتبال

همان گونه که اخیرا به طور مبسوط مبحث تصویرسازی ذهنی بازیکنان تمامی پست های فوتبال را تشریح نموده ام، اکنون قصد دارم شیوه های تصویرسازی ذهنی مربیان را نیز توضیح دهم.
مزایای تصویرسازی ذهنی برای مربیان فوتبال

 مگر می شود تک تک بازیکنان فوتبال این فرایند را انجام داده، اما سرمربی و کادر فنی بعنوان لیدر و رهبران تیم بدون در نظر گرفتن این موضوع حیاتی پای به تمرین یا حتی مسابقه بگذارند؟ بدون تردید پاسخ خوانندگان محترم منفی خواهد بود.

سرمربی و همکارانش می بایست با توجه به مسابقه پیش رو و حتی پیش از آنکه بازیکنان بخواهند تصویرسازی ذهنی را انجام دهند، این مهم را در نظر گرفته و تمرینات و شیوه های برخورد با این موضوع را با تمامی وجود در باطن خویش نهادینه کنند. از چگونگی طراحی تمرینات بدنسازی گرفته تا شیوه صحبت های فنی و روحی روانی با بازیکنان، همچنین نحوه انتخاب سیستم بازی، استراتژی ها، تاکتیک ها و سایر مسائل دیگر. لذا می بایست کادر فنی ابتدائا به این نکته توجه نماید که هدفش از این مسابقه چیست؟ به دنبال کسب پیروزی است یا تساوی؟ در زمین خودی یا حریف و یا حتی بی طرف بازی می کند؟ حضور و حتی تعداد تماشاگران خودی و حریف به چه میزان خواهد بود؟ کدام یک از بازیکنان خودی و تیم رقیب محروم یا مصدوم هستند؟ کدام یک از بازیکنان دو تیم به عنوان نقطه قوت یا ضعف تیمشان شناخته می شوند؟ نقاط ضعف یا قوت تیم خودی و حریف در ابعاد بدنی، فنی و یا روحی شامل چه مواردی است؟ راه های ضربه زدن هر یک از دو تیم به یکدیگر چیست؟

راه های خنثی سازی آنها کدام است؟ مناطق آسیب پذیر و پاشنه آشیل دو تیم کجاست؟ تفکرات کادر فنی تیم مقابل چگونه بوده و چه شناختی از سبک کاری آنها وجود دارد؟ هدف تیم مقابل در این مسابقه چه بوده و در حقیقت به دنبال چه هستند؟

اگر احیانا تیم ما با چند گل جلو و یا حتی عقب افتاد، نحوه اداره یا بازگشت به شرایط بازی چگونه خواهد بود؟ در این موقعیت حساس چه صحبت هایی با بازیکنان داشته باشیم تا شرایط مو به مو طبق میل و خواسته ما پیش برود؟ اگر اشتباهات داوری به ضرر تیم ما رقم خورد، نحوه برخوردمان با تیم داوری و ناظر در حین و پایان مسابقه و یا کنفرانس مطبوعاتی چگونه باشد؟ تیم مقابل دارای چه نقاط ضعف فردی، تیمی و یا تاکتیکی می باشد؟ آیا فیلم بازی های قبلی این تیم در دسترس است؟ تیم مقابل در بازی های گذشته از چه طرقی به موفقیت دست یافته و چه عواملی سبب آسیب پذیری اش شده اند؟ باید چگونه، بر چه اساسی و با چه روشی این تیم را آنالیز نمود تا شناختی کافی حاصل شود؟ نتایج آنها تا به اینجای کار چگونه بوده و سیستم، استراتژی ها و تاکتیک های غالب این تیم چه بوده است؟ در مسابقاتی که با فلان استراتژی یا سیستم بازی کرده اند، چه اتفاقات مثبت یا منفی برایشان افتاده است؟

تمامی این موارد و دهها مورد دیگر می بایست از مدت ها قبل و خصوصا روز های پیش از مسابقه مدنظر تمامی کادر فنی قرار گرفته تا بتوانند با یک ارزیابی دقیق تر و افقی روشن تر، در شیوه طراحی تمرینات فنی و بدنی تغییرات لازم را لحاظ نموده و با یک آمادگی بهتر و در نظر گرفتن تمامی مسائل پیش بینی شده عملکرد بهتری در مسابقه پیش رو داشته باشند.

نویسنده: محسن بابادی


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/4perll

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


رحمتی: از لوکوموتیو شناخت کافی داریم