تاریخ انتشار: 1397/05/14 16:17
تالیف دکتر رضاصادق پور
کد خبر: 135680

چکیده مقاله فراتحلیل جامعه شناسی فوتبال با تاکید بررویکرد جامعه شناختی

 چکیده مقاله فراتحلیل جامعه شناسی فوتبال با تاکید بررویکرد جامعه شناختی

ورزش به رغم پیشینه تاریخی و کهنش از دهه هشتاد وارد حوزه جامعه شناسی شده است و کانون توجه این علم قرار گرفت. جامعه شناسی مطالعه روش مند جوامع و رفتار اجتماعی انسان است. علمی که به بررسی رابطه متقابل بین افراد و ساختارهای جامعه از یک سو و ورزش از سوی دیگر پرداخته و به تفهیم تبیین و تفسیر رابطه متقابل الگوهای رفتاری انسان با ورزش میپردازد.

جامعه شناسی ورزش به عنوان حوزهای جدید و نوپا به طرح بینش جامعه شناختی جهت شناخت ابعاد کارکردی ورزش در زندگی اجتماعی انسانها روی آورده است. فوتبال پدیده ی جهانی است و توانسته زبانی جهانی و مشترک بوجود آورد.  جهانی شدن فوتبال تشدید روابط اجتماعی در سراسر جهان است فوتبال طبقات اجتماعی را به وضوح نشان میدهد. فوتبال پدیده دولت و ملت است ، فوتبال امروزی پیام قدرت و نظم است. فوتبال کشمکش طبقاتی بوده توسعه و همبستگی از شاخصه های فوتبال است. فوتبال هم مدیریت و مهندسی پشت صحنه دارد و هم جلوی صحنه همان مدل  نمایشنامه های گافمن، فوتبال در انسجام اجتماعی در جلوگیری از انحرافات اجتماعی در هویت اجتماعی و در فرهنگ جامعه تاثیر گذار است .

فوتبال باورها، ارزشها، هنجارها، زبان و ساخته های انسانی را تقویت می نماید. از دیدگاه جامعه شناسان فرهنگ، ورزش یک خرده فرهنگ است که در بیشتر موارد فرهنگ ورزش خوانده می شود. فوتبال از رویکردهای توسعه ورزش در جامعه است . فوتبال ترکیبی جامعه محور، نخبه محور و صنعت محور و تربیت محور است. 

با توجه به نظر کارکرد گرایان، ورزش نهادی اجتماعی محسوب می شود که با دیگر بخش ها و اجزای جامعه نهادهای مختلفی از قبیل دین، خانواده، اقتصاد، سیاست، آموزش، قومیت، نژاد، فرهنگ ارتباط متقابلی دارد.

ورزش فوتبال، هم دارای کارکردهای مثبت وهم دارای کارکردهای منفی در جامعه است. فوتبال ورزشی فرا ملی و مرزی برایش نمی توان قائل بود. ورزش فوتبال دارای درآمدهای سرشار است که بیشتر به طبقه خاصی این منابع میرسد. فوتبال نشان دهنده ی رشد و پیشرفت یک جامعه میتواند باشد. 

جامعه شناختی فوتبال به همسازی اجتماعی، همکاری، کاهش هیجانات، اثبات هویت، کنترل اجتماعی اشاره دارد. فوتبال ورزشی است که در گردآوری، اثرپذیری و اثرگذاری جامعه نقش دارد. فوتبال درگردآوری افراد با هر نوع دیدگاه دینی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، ظرفیت ویژه دارد.

در جامعه شناختی فوتبال لابی های سیاسی و قدرت حکومتی نقش کلیدی در فوتبال دنیا برعهده دارند و در نهایت فوتبال از دیدگاه جامعه شناسی در توسعه نهادها، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ ورزش  سرمایه گذاری داخلی و خارجی و حتی در توسعه ملی و ، توسعه جذب منابع، توسعه روابط بین المللی پژوهش نقش فعال دارد.

از دیدگاه جامعه شناسی ورزش فوتبال برای کاهش محرومیت اجتماعی و نزدیک شدن به جامعه برای همه جایگاه ویژهای دارد .فوتبال فرصت نقدهای دیگر مردم به موضوعات دیگر جامعه را تسهیل میکند.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/3exzqp

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


صحبت های دژاگه و شجاعی پس از ثبت قرارداد با تراکتورسازی