تاریخ انتشار: 1397/11/01 12:37
کد خبر: 113068

نوستالوژی عربستان- ژاپن؛فینال زود هنگام

بازی بزرگ جام هجدهم دیدار حساس عربستان - ژاپن خواهد بود. مسابقه‌ای که به جای مرحله یک‌هشتم نهایی می‌توانست حداقل در نیمه نهایی یا حتی فینال همین تورنمنت جام ملت‌ها برگزار شود.
نوستالوژی عربستان- ژاپن؛فینال زود هنگام

عربستان قدرت دهه 80 و 90 فوتبال آسیاست که سه بار قهرمان جام ملت‌ها شده و ژاپن تیمی است که تا قبل از شروع دهه 90 جایی در بین بزرگان قاره نداشت اما حالا پرافتخارترین تیم آسیاست و چهار بار قهرمانی در این تورنمنت را طی کمتر از بیست سال به دست آورده است.

اما بدون شک بازی عربستان‌-‌ژاپن یادآور خاطرات جذابی از دو فینال جام ملت‌های آسیاست. فینال جام ملت‌های 1992 که این تورنمنت 8 تیمی بود و سامورایی‌ها بعد از خیزش فوتبال باشگاهی‌شان و حرفه‌ای شدن جی لیگ نخستین قهرمانی آسیا را به دست آوردند.

8 نوامبر 1992، شصت هزار تماشاگر حاضر در ورزشگاه هیروشیما شاهد پیروزی یک گله تیم‌شان مقابل عربستانی بودند که دنبال سومین جام قهرمانی‌اش بود اما گل دقیقه 36 تاکاگی ژاپن را به آرزویش رساند. در آن مسابقه بازیکنان نامداری مثل ماسامی ایهارا، کازویوشی میورا، روی راموس و ماساهیرو فوکودا برای ژاپن بازی می‌کردند و هانس اوفت هلندی هم هدایتش می‌کرد. در تیم ملی عربستان هم ستاره‌هایی همچون حمزه ادریس، یوسف الثنایان، خالد الموالید و سعید العویران حضور داشتند که یک مربی برزیلی به نام نلسینیو روسا بالای سر این مجموعه بود.

8 سال بعد از آن باز هم عربستان- ژاپن به فینال رسیدند. این بار بیش از 47 هزار تماشاگر حاضر در ورزشگاه بزرگ بیروت شاهد شکست سعودی‌ها بودند؛ شکستی که دوباره با یک گل رقم خورد و تیم میلان ماچالا به تیم فیلیپ تروسیه باخت تا عربستان در حسرت جام چهارم بماند اما ژاپن به دومین قهرمانی‌اش در این تورنمنت رسید.

در این بازی موچیزوکی تک گل سامورایی‌ها را به ثمر رساند و عربستان نتوانست گل خورده در نیمه نخست را جبران کند. نائوهیرو تاکاهارا، شونسوکه ناکامورا، یوشیکاتسو کاواگوچی از ستاره‌های داخل زمین بودند و بازیکن شاخصی مثل شینجی اونو دقیقه آخر بازی به میدان رفت.

در تیم ملی عربستان هم سامی جابر، احمد دوخی، حمزه ادریس و طلال مشعل از بهترین‌ها بودند و نواف تمیاط که مرد سال شد هم چهره‌ای درخشان و ستاره به حساب می‌آمد.

حالا بازی ژاپن و عربستان دو غول فوتبال شرق و غرب که روی هم 7 بار قهرمان این تورنمنت شده‌اند، بزرگترین مسابقه مرحله یک‌هشتم نهایی خواهد بود و هر طور بخواهید حساب کنید این مسابقه خیلی زود برگزار می‌شود. در واقع وقتی تصور می‌کنید تیم‌هایی مثل ویتنام و تایلند به مرحله بعد می‌رسند و اینکه یکی از بین ژاپن و عربستان باید حذف شود به اعتبار جام و جذابیت‌هایش لطمه خواهد زد اما از این قرعه گریزی نیست و این بازی اگر چه یک قربانی بزرگ خواهد گرفت اما دیگر مدعیان خوشحالند که یکی از دو تیم قدرتمند این تورنمنت به مراحل بالاتر نخواهد رسید.

شاید بد نباشد بدانید از سال 1984 به بعد و در 9 دوره برگزار شده جام ملت‌ها تا پیش از این فقط در دو دوره یکی از دو تیم ژاپن و عربستان در فینال نبوده‌اند و همین ثابت می‌کند بازی بزرگ یک‌هشتم امسال چیزی کمتر از فینال رقابت‌ها ندارد. این دو غول آسیایی در مرحله مقدماتی جام جهانی به هم خورده بودند که ژاپن در خانه‌اش 2 بر یک برنده شد و سعودی‌ها در خانه با یک گل برنده شدند تا همه چیز به اعتدال پیش برود.

با توجه به اینکه برنده این مسابقه احتمالا حریف ایران در نیمه نهایی خواهد بود، کارلوس کی روش و تیم فنی نیم نگاهی به آن خواهند داشت.

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/3wxdjd

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


اتفاق عجیبی که برای تیم ملی ژاپن در عربستان افتاد!