تاریخ انتشار: 1395/10/19 16:05
کد خبر: 237250

حاج‌رضایی: تا چه‌زمانی باید به کی‌روش باج بدهیم و تحقیر شویم؟

مربی پیشین تیم ملی معتقد است آتشی که کی‌ر‌وش گفته باعث سوختن برانکو می‌شود، در اصل فوتبال ایران را می‌سوزاند. او همچنین گفت که نباید به قیمت تحقیر شدن دنبال صعود به جام جهانی باشیم.
حاج‌رضایی: تا چه‌زمانی باید به کی‌روش باج بدهیم و تحقیر شویم؟

امیر حاج‌رضایی در خصوص حاشیه‌های اخیر فوتبال ایران و درگیری‌های کارلوس کی‌روش با برانکو که در نهایت به استعفای سرمربی تیم ملی منجر شده است، گفت: واقعاً اگر بخواهم حرفی کوتاه بزنم، حرفم کلیشه است، اما باید بگویم کارشناسان، رسانه‌ها، هواداران و هر کسی که به نوعی با فوتبال ارتباط دارد، تنش جاری در فوتبال ما را محکوم می‌کند.

وی افزود: می‌خواهم اشاره‌ای کنم به بخشی از بیانیه آقای کی‌روش؛ اشاره من نه در نقد او، بلکه نکته بسیار مهمی است که باید بگویم. کی‌روش در بخشی از این بیانیه گفته «آقای برانکو خودت در آتشی که روشن شده است، خواهی سوخت»، اما اینطور نیست آقای کی‌روش! نه برانکو در این آتش می‌سوزد و نه شما، بلکه این فوتبال ملی ایران است که در آتش می‌سوزد. دو مربی گران قیمت، دستمزد بالای خود را می‌گیرند و یک روز از این کشور می‌روند و ما می‌مانیم و این آتش که فوتبال‌مان را سوزانده است. حالا جدا از پولی که این دو مربی گرفته‌اند و به نظرم می‌شد با این پول خیلی از دردهای‌مان را دوا کنیم، فوتبال ملی آسیب می‌بیند و هیچ نفعی هم برای ما ندارد. این جدل‌ها و حاشیه‌ها بین این دو مربی هم از سوی همه محکوم است.

پیشکسوت فوتبال ایران یادآور شد: این جدل‌ها و حاشیه‌ها سخت گرفته می‌شود که یک دلیل دارد و آن هم بحث مدیریتی در فوتبال ماست. اگر کسی استخدام می‌شود، اگر قراردادی هست و حقوقدانی این قرارداد را تنظیم کرده و همه چیز مشخص شده، رئیس و مرئوس هم مشخص است. کجای دنیا دیدید یک مربی بیاید و مدیر باشگاهی را اخراج کند؟ همواره این مدیر باشگاه است که مربی را اخراج یا ابقا می‌کند. متأسفانه در یک دهه اخیر که فدراسیون فوتبال تحت هدایت علی کفاشیان و مهدی تاج بوده، آنقدر مسامحه و کوتاهی صورت گرفته که کار به اینجا رسیده است. حالا در فدراسیون این مربی است که رئیس شده و دیگران مرئوس او شدند.

حاج‌رضایی با اشاره به تعفای کارلوس کی‌روش در آستانه بازی‌های دور برگشت انتخابی جام جهانی خاطرنشان کرد: اکنون با مسئله‌ای مواجه شده‌ایم که بسیار حساس است. با این حال من همواره گفته‌ام جام جهانی نباید آخرین آرزوی ما باشد، چون چهار بار به جام جهانی رفته‌ایم، اما حاصلی برای ما نداشته است. با صعود به جام جهانی مردم خوشحال می‌شوند، جشن می‌گیرند و خیلی اتفاقات دیگر رخ می‌دهد، اما فقط 31 کشور به جام جهانی می‌روند که همراه با میزبان 32 تیم می‌شوند. آیا سوای این 32 کشور، دنیا برای دیگر کشورهای که به جام جهانی نرفته‌اند به پایان می‌رسد؟ ما اکنون در حال قربانی کردن اصول فوتبال برای رفتن به جام جهانی هستیم. حالا باید تمام اصول و شرافت‌مان را بدهیم تا کی‌روش تیم ملی را به جام جهانی ببرد!

وی ادامه داد: از نظر من در مقطع کنونی تغییر در رأس هرم فنی تیم ملی، صحیح نیست و به نظرم شورایی (هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال) که امروز تشکیل می‌شود و قدرت تصمیم‌گیری دارد، باید تلاش کند تنش جاری را از میان بردارد. اکنون همه درگیر هستند، باشگاه‌ها در لیگ شرکت می‌کنند، چهار تیم باید به لیگ قهرمانان آسیا بروند و فروردین‌ماه هم انتخابی جام جهانی است و ما برنامه‌های شلوغی پیش‌رو داریم. باید درایت و قدرت وجود داشته باشد تا مشکل در مقطع کنونی حل شود، اما اگر بازهم مشکل برطرف شود و در روی یک پاشنه بچرخد، هیچ چیز درست نخواهد شد.

مربی پیشین تیم ملی استعفای کی‌روش را تاکتیکی دانست و گفت: کی‌روش استعفاهای تاکتیکی زیادی می‌دهد تا بعد از این استعفاها قدرت بیشتری کسب کند. من مانده‌ام برای چه باید این همه باج به او بدهیم و تحقیر شویم؟ درک نمی‌کنم که چرا باید اینگونه باشد؛ تحقیر شویم به قیمت رفتن به جام جهانی؟

حاج‌رضایی در خصوص اینکه جای رئیس و مرئوس عوض شده و جایی که مهدی تاج از تهران به دبی می‌رود تا استعفای کی‌روش را تحویل بگیرد و درایت به خرج نمی‌دهد تا سرمربی تیم ملی برای استعفا دادن به تهران برگردد، اظهار داشت: وقتی ما خیلی جوان بودیم، کلاس‌های مربیگری زیاد می‌رفتیم. مدرسان خارجی به تهران می‌آمدند و برای ما تدریس می‌کردند و حتی سهمیه‌هایی برای کلاس رفتن در مالزی و ژاپن هم بود. پس ما هم کار آکادمیک کرده‌یم، همه چیز دیده‌ایم اما یک موضوع از همان زمان از ذهنم بیرون نمی‌رود. در دهه 50 یا 60 بود که آلمان هنوز متحد نشده بود و یک مدرس از آلمان شرقی به ایران آمده بود که گفت فوتبال سه سر فصل دارد؛ «مدیریت، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری» این مسئله هنوز در ذهن من باقی مانده، اما وقتی به آقایان می‌گوییم مدیریت بلد نیستید، به آنها بر می‌خورد.

مربی پیشین تیم ملی تأکید کرد: نه تضادی با منافع کسانی که پست دارند، داریم و نه آنها را آدم‌های بدی می‌دانیم. اتفاقاً همه آنها انسان‌های نازنین، خوب و عالی هستند، اما مدیر نیستند. مشکلی هم که ما داریم، با عملکرد آنهاست نه خودشان. کاری هم به منافع و سایر مسائل نداریم و این چیزها را نمی‌بینیم، به خصوص من که مستقل و آزاد هستم و از هیچ کجا منافعی ندارم. من بر اساس تجربه و دانش این حرف‌ها را می‌زنم و می‌گویم اینها مدیر نیستند و مدت‌هاست کشور ما عملاً مدیری نداشته است. کی‌روش باهوش است و وقتی این فضا را فهمیده و درک کرده هر کاری دوست دارد، انجام می‌دهد. کار به جایی رسیده که بیانیه‌های او توهین‌آمیز شده و نگاهی از بالا به ما دارد. اینطور نیست، ما ایرانی هستیم و نخبگانی در کشورمان داریم.

وی ادامه داد: من خودم را می‌گویم که فوتبال را اندازه کی‌روش متوجه نمی‌شوم، اما هرکسی برای خودش دانشی دارد و هر جای ایران ما هم انسان‌های فرهیخته و با دانش هستند و این درست نیست که کی‌روش با حرف‌ها و رفتارهایش به ما توهین کند. فدراسیون ما هم می‌نشیند و نگاه می‌کند، جلوی او را نمی‌گیرد و اگر الان هم بخواهد این کار را کند، دیر شده است. باید از ابتدا حوزه کاری کی‌روش مشخص می‌شد تا او به هرجایی که دلش خواست، سَرک نکشد، اما جلوی او را نگرفتند. در فدراسیون ما آدم خوب زیاد است، اما مدیر به هیچ وجه!

حاج‌رضایی در واکنش به این مسئله که کسی قصد تغییر در رأس هرم فنی تیم ملی را ندارد و حتی بزرگترین منتقدهای کی‌روش هم به فکر اصلاح هستند نه تغییر و هر بار این خود کی‌روش است که بحث استعفا را مطرح می‌کند، گفت: باید بگویم که مایلی‌کهن حرف‌های درستی می‌زند. ممکن است نوع ادبیات او را دوست نداشته باشیم، اما او حرف‌هایش را از سر دلسوزی می‌زند. آدم می‌تواند منتقد باشد و قرار نیست همه تعریف کنند. به خدا مخالف هم حق حرف زدن دارد و همه باید صحبت کنند تا مردم خودشان قضاوت کنند، اما ما می‌خواهیم دهان منتقدان را ببندیم. در مقطع کنونی کسی طالب تغییر نیست و همه به اصلاح فکر می‌کنند، اما ما از همه چیز چشم برگرداندیم و فقط به جام جهانی فکر می‌کنیم. 2018 از راه می‌رسد، همانطور که 2014 از راه رسید، ما به جام جهانی رفتیم، اما چه چیزی اصلاح شد؟

کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به اهمیت ساختار فوتبال و تیم‌های باشگاهی، به تسنیم گفت: در فوتبال انگلیس ببینید که پدر آرسنال در می‌آید تا در جام حذفی یک تیم دسته دومی را شکست بدهد؛ این کشور بیش از نیم قرن است در جهان و قاره خودش هم افتخاری کسب نکرده، اما ساختارش را حفظ کرده است. سم آلاردایس خطا می‌کند، بلافاصله او را از سرمربیگری تیم ملی انگلیس برکنار می‌کنند. قبل از او هاجسون بود که او را برداشتند و حالا یک مربی جوان سرمربی تیم ملی است، اما ساختار فوتبال انگلیس تغییر نکرده، اما متأسفانه ما همه چیزمان برعکس است. با وجود اینکه فوتبال انگلیس سال‌هاست توفیقی نداشته، اما آنها می‌توانند به فوتبال‌شان افتخار کنند، چون فوتبال‌شان پویاست. ما می‌گوییم باید به دو فردای دیگر نگاه کنیم، اما دو فردای دیگر نداریم. انتهای این هفته لیگ شروع می‌شود و پرسپولیس بازی دارد. پرسپولیس تیم کوچکی نیست و با این همه هوادار بسیار با اهمیت است. آیا درست است که این تیم را مقابل تیم ملی بگذاریم؟ متأسفانه در این اتفاق یک مثلث مقصر بود که یک ضلع آن برانکو ایوانکوویچ، یک ضلع کارلوس کی‌روش و ضلع دیگر فدراسیون فوتبال بود که من نمی‌دانم سهم هرکدام چقدر است.

وی در خصوص اینکه کی‌روش پس از جام جهانی 2014 برزیل گفت اگر فرصتی چهار ساله داشته باشد تیم ملی در جام جهانی بعدی از گروهش صعود خواهد کرد اما اکنون بازهم سقف آرزوها کوتاه شده و صعود به جام جهانی را کاری غیر ممکن تلقی می‌کند، گفت: همانطور که گفتم، کی‌روش باهوش است و بعد از پنج شش سال حضور در ایران نبض جامعه ما را در دست می‌گیرد. او می‌داند استراتژی‌های خود را در چه زمانی پیاده کند. ما مثل خیلی از کشورهای دنیا هستیم و به این موضوع اهمیت می‌دهیم. نقل قولی از ریوالدو شده بود که فوتبال برای گرسنه‌هاست و ما می‌توانیم این مصداق را به خوبی شرح بدهیم.

حاج‌رضایی خاطرنشان کرد: اینکه فوتبال برای گرسنه‌هاست، تعبیر جامعه‌ای است که در آن اشراف زادگان و ثروتمندان آنقدر وسیله برای تفریح دارند که برد و باخت فوتبال فرقی به حال‌شان ندارد، اما برای بقیه جامعه مهم است. در کشورهایی مانند کشورهای آمریکای جنوبی، مردم با فوتبال تیم ملی و نتایج‌شان زنده‌اند. وقتی برزیل قهرمان جهان شد، یک قاره جشن گرفت و حتی رقبای برزیل در قاره شادی کردند که ما هم هستیم و این جامعه‌ای که ریوالدو گفت را به خوبی تعبیر می‌کند. در کشور خودمان هم علاقه‌مندان به فوتبال را می‌بیند که با پیروزی تیم ملی و صعود به جام جهانی، مشکلات‌شان را برای مدتی کوتاه فراموش می‌کنند، اما اکنون سقف آرزوی مردم را کوتاه می‌کنند که اگر فدراسیون با قدرت مدیریتی بالا داشتیم، اجازه نمی‌داد سقف آرزوی مردم کوتاه باشد و جامعه به قضیه اینطور که کی‌روش می‌گوید نگاه کند.

پیشکسوت فوتبال کشورمان اظهار داشت: حالا ما چه دوست داشته باشیم یا نه، تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران است. بد است که او به دبی برود و اجازه ندهد کی‌روش به ایران بیاید. آیا تحقیر تیم ملی و مردم ایران به قیمت حضور در جام جهانی سودآور است؟ کجای آن سودآور است که ما را تحقیر کنند و بگویند شما را به جام جهانی بردیم.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/2787y6

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


پیشنهاد وسوسه انگیر به بازیکنی که در تیررس پرسپولیسی‌هاست