تاریخ انتشار: 1398/12/16 15:23
کد خبر: 68502

شکایت ویلموتس از ایران دردسرساز نمی شود!

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال اعلام کرد که حضورش در این پست با نظر هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال بوده است.
شکایت ویلموتس از ایران دردسرساز نمی شود!

ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون ضمن بیان این مطلب درباره اینکه گفته می‌شد با وجود نداشتن سابقه مدیریت برای پست دبیرکلی فدراسیون انتخاب شده است، گفت: اعضای هیئت رئیسه فدراسیون تصمیم‌گیرنده هستند و صلاح دانستند که من اینجا باشم و در اساسنامه هیچ بحثی برای سرپرست دبیرکلی نشده است و در قانون کشور هم چیزی وجود ندارد. تکلیفی به من شد و بنده هم این فرصت را غنیمت شمردم تا یک فضایی به فوتبالی‌ها داده شد و امروز ۱۵ ماه از حضور من گذشته است.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال ادامه داد: یک مدتی همه صحبت‌ها و بحث‌ها در این مورد بود. طبق ماده ۶۰ اساسنامه ایراداتی وجود دارد، ولی من سعی کردم با زمانی که می‌گذارم بتوانم بحث‌های اجرایی فدراسیون را با تلاش همکارانم به خوبی پیش ببریم. ضمن اینکه ما در سال گذشته پنج میزبانی مسابقات آسیایی را داشتیم که فکر می‌کنم در طول تاریخ بی‌سابقه بوده است. ما از فروردین ماه سال گذشته تا مهر ماه پنج رویداد را میزبانی کردیم و صفر تا صد آن را هم بچه‌های فدراسیون فوتبال انجام دادند. خدا را شکر در بحث اجرایی مشکلی نداشتیم و آخرین کار ما هم بحث برگزاری انتخابات است و تا اینجا فرایند برگزاری انتخابات را پیش بردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که عملکرد فدراسیون فوتبال در ۱۵ ماهی که او به‌عنوان سرپرست دبیرکلی فعالیت داشته، چگونه بوده است، گفت: از روزی که من آمدم با موضوعات و مشکلات متعددی روبه‌رو بودیم. اولین موضوع، حضور بازنشسته‌ها بود، بعد از آن بحث رفتن کی‌روش از تیم ملی پیش آمد و با انتخاب ویلموتس به‌عنوان سرمربی جدید تیم ملی روبه‌رو شدیم. در ادامه موضوع ورود بانوان به ورزشگاه‌ها را داشتیم. جدایی آقای تاج از فدراسیون موضوع بعدی بود که پیش روی‌مان قرار گرفت و بعد از آن برگزاری مسابقات لیگ قهرمانان آسیا و موضوع محرومیت باشگاه‌های ایرانی از میزبانی مطرح شد. همه این مسائل در این یک سال و نیم گذشته خیلی فشار سنگینی را به فدراسیون وارد کرد و ما سعی کردیم در بحث‌های اجرایی کار را به درستی پیش ببریم. باید این را قبول کنیم که در تحریم هستیم و تمام کشورهای اطراف ما در حال فشار به ایران هستند و یک کمپینی درست کردند که به ما آسیب بزنند و یکی از جاهایی هم که تأثیرگذار است ورزش و فوتبال است.

شکوری درباره این موضوع که اگر مسابقات فوتبال را از همان روز اول لغو می‌کردند و هفته بیست‌ویکم لیگ برتر را هم برگزار نمی‌کردند و بحث‌های مربوط به بازی سپاهان و پرسپولیس هم پیش نمی‌آمد، خاطرنشان کرد: ببینید فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مسئول برگزاری مسابقات هستند و بحث‌های تصمیم‌گیری درباره لغو مسابقات به هر دلیلی چه امنیتی و چه بهداشتی از حیطه فدراسیون و سازمان لیگ خارج است و ما در این خصوص کاملاً مطیع دستورات هستیم. ما طبق بیانیه ستاد ملی مبارزه با کرونا مسابقات را بدون تماشاگر برگزار کردیم. به‌هرحال طبق دستورات همه مسابقات به حالت تعلیق درآمد و امیدوارم که این مشکل حل شود و مسابقات ادامه پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که تکلیف بازی‌های تیم ملی در مسابقات مقدماتی جام جهانی چه شد، تصریح کرد: دیروز و پریروز جلساتی در این خصوص در فیفا برگزار شد و همین امروز هم نمایندگان ما برای تصمیم‌گیری درباره بازی‌های تیم ملی در قطر بودند. فکر می‌کنم بازی‌ها تا شهریور ماه عقب بیفتد و باید منتظر صورتجلسه این جلسات باشیم. به احتمال زیاد بازی‌های فروردین‌‌ و خرداد تیم ملی به عقب می‌افتد ولی طبق درخواست ما ترتیب مسابقات عوض نمی‌شود و ابتدا با هنگ‌کنگ و کامبوج بازی می‌کنیم و بعد بازی‌های خرداد برگزار می‌شوند.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال درباره رقم قرارداد ویلموتس و صحبت‌هایی که از رقم‌هایی بالای ۱۰۰ میلیارد تومان مطرح می‌شود، اظهار کرد: قرارداد ویلموتس سه ساله و تا پایان جام جهانی و جام ملت‌های ۲۰۲۳ بود و رقم قرارداد تقریباً همین عدد بوده که مطرح شده است، ولی دو بند در قرارداد فدراسیون و ویلموتس ذکر شده است. بند یک این است که قرارداد در شرایط تحریمی منعقد می‌شود و بحث دیگر این است که هر نفر از طرف قرارداد، اگر قرارداد را به‌هم بزند باید سه ماه غرامت پرداخت کند. ویلموتس فکر می‌کنم این بند را در قرارداد ندیده و پیگیری که دوستان حقوقی ما در فیفا انجام می‌دهند این است که ویلموتس از ما جدا شده و سه ماه بیشتر هم از ما پول دریافت کرده است و قطعاً ما در این قضیه مشکلی نخواهیم داشت.

شکوری در پاسخ به این پرسش که اگر فدراسیون فوتبال قبل از بازی عراق موافق جدایی ویلموتس بود، مشکلاتش کمتر بود، گفت: او به این دلیل می‌گفت نمی‌خواهم بیایم که پولی نگرفته بود. ما در حال تحریم بودیم و یک ماه زمان برد تا پول را جابه‌جا کنیم. انتقال پول ما به هر نحوی دچار مشکل است. با توجه به اینکه از فیفا هم خواسته‌ایم مطالبات ما را به حساب سرمربی تیم ملی واریز کند، این موضوع می‌تواند به ما در این قضیه کمک کند.

وی ادامه داد: ما امیدواریم که شکایت او به نتیجه‌ای نرسد و علاوه بر آن دفاعیات‌مان را هم به فیفا ارسال کردیم و شکایت‌مان را در مورد سه ماه حقوق بیشتری که دریافت کرده است، ارائه کرده‌ایم. ویلموتس در بدترین حالت این سه ماه را باید به ما برگرداند و ما منتظریم که ببینیم دادگاه فیفا چه تصمیمی می‌گیرد.

سرپرست دبیری کلی فدراسیون فوتبال در مورد اینکه آیا رقم دقیقی از بدهی‌های فدراسیون فوتبال وجود دارد یا خیر، گفت: بله ما یک رقم نسبتاً دقیق داریم، اما من اگر اجازه دهید الان اعلام نمی‌کنم. من الان در حال تهیه یک یادداشت دقیی در مورد نقاط ضعف و قدرت فدراسیون هستم تا آن را تقدیم رئیس جدید کنم و قسمت‌هایی که می‌تواند به ما ضربه بزند را در اختیار رئیس بعدی فدراسیون قرار دهم تا از این اطلاعات استفاده کند. در حال تهیه این یاداشت هستیم تا ان‌شاءالله هر کسی که انتخاب شد، بتواند فوتبال ما را به جایگاه واقعی خود برساند.

شکوری در پاسخ به این پرسش که آیا بدهی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیاردی فدراسیون فوتبال صحت دارد یا خیر و اینکه آیا این بدهی با احتساب شکایت مارک ویلموتس است، گفت: خیر، بدهی فدراسیون خیلی کمتر از این رقم‌هاست و شایعات درست نیست. اگر صد‌و‌خرده‌ای میلیارد شکایت ویلموتس را حساب کنیم، بله به این می‌رسد. بدهی ویلموتس خیلی کمتر از ۵۰ میلیارد تومان است.

وی درباره بحث تبلیغات محیطی مسابقات لیگ برتر و ناراحتی باشگاه‌ها از عدم اختصاص درآمد این بخش به آنها گفت: یک بحثی داریم که استادیوم‌ها در اختیار باشگاه‌ها نیستند. به طور مثال تیم ملی اگر در ورزشگاه آزادی بازی کند، بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان باید اجاره این ورزشگاه را بدهیم. به نظرم تبلیغات محیطی کفاف این را هزینه‌ها را نمی‌دهد. مثلاً استقلال در طول یک فصل ۱۵ بازی باید در ورزشگاه آزادی انجام دهد و با احتساب هر بازی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، هزینه زیادی فقط برای اجاره ورزشگاه می‌شود. این پول‌ها از سوی سازمان لیگ پرداخت می‌شود و اگر چیزی بماند به باشگاه‌ها پرداخت می‌شود. ضمن اینکه ما سال گذشته یک درآمد خیلی خوب از تبلیغات محیطی داشتیم. اسناد و مدارک موجود است. ما امسال یک قرارداد خوب بستیم و کلیه درآمدها به سازمان لیگ آمده و بعد تقسیم شده است. این اتفاق خوبی است. فکر می‌کنم اگر لیگ امسال ادامه پیدا کند باشگا‌‌های ما می‌توانند درآمد خوبی داشته باشند.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در ادامه با اشاره به درآمد حق پخش تلویزیونی باشگاه‌ها توضیح داد: ما بحث حق پخش را داریم. در کل دنیا ۶۰ درصد درآمد فوتبال از حق پخش است. تا زمانی که این حق محقق نشود، نه تنها امسال، بلکه در سال‌های بعد هم با این مشکلات روبه‌رو خواهیم بود.

شکوری در ادامه درباره صحبت‌هایی که در مورد غیرقانونی بودن او در پست دبیرکلی است،‌ بیان کرد: مسئولیت این موضوع و سرپرستی من کاملاً با هیئت رئیسه و ریاست فدراسیون است. داخل اساسنامه چیزی در مورد این مسئله نوشته نشده است. الان همه به استناد این اساسنامه از من ایراد می‌گیرند، اما به همین اساسنامه هم ایراد می‌گیرند. در مورد بدهی اما به صراحت می‌گویم مبلغ این حد که می‌گویند نیست. بدهی داریم، ولی درآمدهایی هم داریم که در فیفا بلوکه شده است. ضمن اینکه ما زیر ساخت‌هایی هم در مرکز ملی فوتبال ایجاد کرده‌ایم و طی روزهای آینده هم ساختمان فوتسال را افتتاح می‌کنیم. ما توسعه زیرساخت‌ها را متوقف نکردیم و هزینه کرده‌ایم، اما با توجه به پول‌های که در فیفا داریم، مشکلی نخواهیم داشت.

وی در رابطه با اینکه در گذشته اعلام کرده بود انتخابات فدراسیون فوتبال را با اساسنامه کنونی برگزار خواهند کرد، تصریح کرد: براساس همین اساسنامه به من انتقاد می‌شود. نه تنها اساسنامه فدراسیون فوتبال ما، بلکه اساسنامه کلیه کشورها هر ساله و هر دو سال یک بار مورد بازبینی قرار می‌گیرد. من هم موافق این اتفاق هستم، ولی زمانش الان نیست. چون پست ریاست و دبیرکلی فدراسیون ما سرپرست است . اگر رئیس انتخاب و از او تعهد گرفته می‌شد که ظرف سه ماه آینده این اصلاحات انجام شود، بهتر بود.

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که چرا در دو سال گذشته اصلاحات اساسنامه انجام نشده است، بیان کرد: از زمانی که من آمدم در مرداد ماه سه نفر از فیفا آمدند و در مورد اساسنامه شروع به بحث کردیم. ایراداتی که به ما گرفتند فکر می‌کنم بسیار محدود است. ان‌شاءالله بعد از کسب اجازه از هیئت رئیسه می‌توانیم ایرادات گرفته شده را به نمایش بگذاریم. بیشتر بحث اصلی این است که وزیر ورزش و معاون ایشان و شخصی که در AFC داریم، نباید حق رأی در مجمع داشته باشند. البته نکات دیگری هم وجود دارد که محدود است. ما اگر امروز اصلاح اساسنامه را شروع کنیم، اساسنامه باید به هیئت رئیسه برود و بعد یک مجمع فوق‌العاده تشکیل شود.


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/275eeg

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


۶ جلسه محرومیت برای بازیکن موناکو به خاطر هُل دادن داور