تاریخ انتشار: 1401/12/07 08:22
کد خبر: 10132

علت زانو درد چیست؟ راه‌های درمانی بدون جراحی را بدانید

زانو درد یکی از مشکلات رایج در بین افراد است که می تواند دلایل فراوان و متعدد داشته باشد.
علت زانو درد چیست؟ راه‌های درمانی بدون جراحی را بدانید

در این رابطه مهم است که یک تشخیص صحیح از علت زانو درد به دست آورید تا به این ترتیب بتوان از روش درمانی مناسب برای رفع آن استفاده کرد.

علت ها و دلایل زانو درد

دلایل اصلی زانو درد به شرح زیر هستند:

آرتروز زانو:

آرتروز یکی از رایج ترین دلایل درد زانو است و برای درمان این مشکل می توان از بسیاری روش های مختلف استفاده کرد.

آسیب دیدگی رباط:

آسیب دیدگی رباط می تواند در زمان انجام فعالیت های ورزشی ایجاد شود و باعث ناراحتی و ناپایداری عضلات زانو گردد.

انواع آسیب دیدگی های رباط به شرح زیر هستند:

آسیب دیدگی رباط صلیبی قدامی (ACL)

آسیب دیدگی رباط صلیبی خلفی (PCL)

آسیب دیدگی رباط طرفی داخلی (MCL)

آسیب دیدگی رباط طرفی خارجی (LCL)

آسیب دیدگی غضروف یا پارگی مینیسک:

این نوع آسیب دیدگی بیشتر در بین افراد جوان و مسن مشاهده می شود و یکی از دلایل اصلی ایجاد دردهای زانو است.

تاندنیت کشکک:

تاندنیت اطراف مفصل در اکثر مواقع در زرد پی کشکک زانو مشاهده می شود که بزرگترین تاندون جلوی زانو است.

کندرومالاسی کشکک:

کندرومالاسی باعث ایجاد درد زانو در زیر ناحیه کشکک می شود که دلیل آن نرم شدن غضروف است.این مشکل بیشتر در بین افراد جوان (از سنین 15 تا 35 سالگی) مشاهده می شود.

در رفتن کشکک: در رفتن کشکک می تواند علائم حاد در زمان ایجاد در رفتگی ایجاد کند، اما در ادامه می تواند درد مزمن نیز برای بیمار به همراه داشته باشد.

کیست بیکر: کیست بیکر زانو یک نوع ورم ایجاد شده در پشت مفصل زانو است که معمولاً نشانه ای از ایجاد سایر مشکلات مثل پارگی مینیسک زانو است.

بورسیت: رایج ترین نوع بورسا نواحی اطراف مفصل را درست در بالای کشکک زانو تحت تاثیر خود قرار می دهد.این مشکل بیشتر در بین افرادی مشاهده می شود که در حین کار زانو می زنند. برای مثال در این رابطه می توان از افراد باغبان یا قالی باف نام برد.

سندروم پلیکا: سندروم پلیکا یکی از دلایل غیر عادی زانو درد است که تشخیص آن دشوار می باشد. برای تشخیص این مشکل معمولاً از آرتروسکوپی استفاده می شود.

بیماری‌ اسگود شلاتر (OCD): این بیماری اغلب در بین افراد نوجوان به خاطر رشد استخوان در اطراف مفصل مشاهده می شود.

نقرس: نقرس یکی از دلایل غیر معمول برای ایجاد زانو درد است. به هر حال، در بیمارانی که ابتلا به نقرس تشخیص داده می شود،می توان ابتلا به این بیماری را به عنوان یک دلیل شروع درد زانو مورد توجه قرار داد.

زانو درد

علائم و نشانه ها ی زانو درد

موقعیت و شدت زانو درد در افراد مختلف بسیار متفاوت است و این شرایط بستگی به علت ایجاد مشکل دارد. علائم و نشانه هایی که معمولاً با درد زانو همراه است، شامل موارد زیر می باشد:

        ورم و سفت شدن

        قرمز شدن پوست و گرم شدن آن

        ضعیف شدن یا ناپایداری

        شنیدن صدا از محل مفصل زانو

        عدم توانایی صاف کردن کامل زانو

تشخیص زانو درد

در طول معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است فعالیت های زیر را انجام دهد:

        بررسی ورم، درد، حساسیت، گرمی، و کبودی واضح در زانو

        بررسی میزان حرکت ناحیه پایین پا در جهت های مختلف

        فشار دادن یا کشیدن مفصل به منظور ارزیابی وضعیت ساختارهای زانو

در بعضی موارد، پزشک ممکن است از عکس برداری رادیولوژی، اسکن ام آر آی، سی تی اسکن و امواج مافوق صوت برای تشخیص مشکل بیمار استفاده کند. اگر پزشک نسبت به ایجاد عفونت در ناحیه مفصل مشکوک باشد، ممکن است از آزمایش خون و آرتروسنتز برای تشخیص مشکل استفاده کند. در آرتروسنتز یک مقدار کم از مایع درون مفصل زانو با سوزن خارج شده و برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شود.

راه ها و روش های درمان زانو درد

روش درمانی مورد استفاده برای رفع زانو درد  بستگی به دلیل ایجاد مشکل دارد. بنابراین، در این حالت مهمترین موضوع تشخیص  علت قبل از شروع یک برنامه درمانی می باشد. اگر شما نسبت به تشخیص مشکل مطمئن نیستید یا درباره شدت آن تردید دارید،لازم است قبل از شروع از برنامه درمانی با پزشک خود ملاقات و مشورت کنید.بعضی از انواع درمان های مورد استفاده برای زانو درد در ادامه ذکر شده است. توجه داشته باشید که همه این روش های درمانی برای تمام شرایط قابل استفاده نیستند، اما می توانند برای درمان مشکلات خاص شما مفید و موثر باشند.

فیزیوتراپی درد زانو درد

فیزیوتراپی و ورزش زانو درد به منظور بازیابی دامنه حرکت و عملکرد عضلات زانو مفید می باشد. در حقیقت فیزیوتراپی می تواند یک برنامه جامع برای درمان، با توجه به نحوه عملکرد عضلات، اعصاب، مفاصل و رباط ها در مفصل زانو در اختیار شما قرار دهد.در این حالت از درمان های خاص برای کاهش درد و تصحیح عملکرد نامناسب عضلات استفاده می شود که در برنامه های درمانی فیزیوتراپی انجام تمرین های کششی و تقویتی برای توان بخشی زانو از اهمیت خاص برخوردار است.

لیزر درمانی زانو درد

لیزر درمانی روشی است که در آن از طول موجه خاص لیزر برای بافت استفاده می شود و به این ترتیب به تسریع فرآیند بهبود زانو درد بیمار کمک موثر می شود. این روش معمولاً برای بیمارانی استفاده می شود که از مجموعه متنوعی از شرایط زانو درد رنج می برند و در این حالت امکان کاهش و حذف درد، ورم و التهاب، اسپاسم و بهبود عملکرد عضلات وجود دارد.در لیزر درمانی از پرتو لیزر بطور مستقیم بر روی ناحیه آسیب دیده از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه استفاده می شود. پرتو لیزر معمولاً توانایی ۲ تا ۵ سانتی متر نفوذ به زیر پوست دارد. هنگامی که پرتو لیزر از لایه های پوست عبور کرده و به نواحی تحت درمان رسید، این پرتو توسط بافت هدف و اجزای حساس به نور موجود در سلول ها جذب می شود. هنگامی که این پرتو انرژی جذب شود، یک مجموعه از رویدادها در سلول شروع می شود که به تدریج باعثبهبود بافت آسیب دیده می شود و به این ترتیب بیمار با کاهش درد زانو ، التهاب، ورم و کاهش کلی زمان درمان با افزایش متابولیسم درون سلولی مواجه خواهد شد.

زانو درد

تمرین های حرکتی در زانو درد

تمرین های حرکتی برای آرتروز زانو ممکن است بعید به نظر برسند، اما انجام تمرین های حرکتی منظم در این حالت می تواند باعث کاهشو حتی از بین رفتن درد ناشی از آرتروز و سایر مشکلات مربوط به آن همچون سفتی و ورم مفاصل شود. در حقیقت دلایل مختلف و متعدد برای انجام تمرین های حرکتی برای آرتروز زانو وجود دارد که برای مثال در این زمینه می توان از موارد زیر نام برد:

        تمرین های حرکتی می تواند دامنه حرکتی کامل مفصل را بازیابی کند.

        انجام این تمرین ها عضلاتی را تقویت می کند که مسئول حمایت و پشتیبانی از مفصل هستند.

        عضلات قوی می تواند به جذب شوک های وارد شده به مفصل کمک موثر نماید.

دستیابی به مزایای ناشی از انجام تمرین های حرکتی دشوار نیست. در حقیقت، انجام آرام و با سطح فشار پایین این تمرین ها می تواند بهترین نتایج را برای زانو درد به همراه داشته باشد. این تمرین ها می تواند باعث حداقل شدن فشار وارد شده به مفصل شده و بطور هم زمان انعطاف پذیری و قدرت مفصل را نیز افزایش دهد.

کفش و کفی طبی

اگر بیماری استئو آرتریت باعث وارد شدن آسیب به زانو شده باشد، استفاده از کفش و کفی های طبی خاص می تواند باعث کاهش درد و بهبود وضعیت راه رفتن فرد شود.

بریس های زانو، زانو بند طبی

برای مواردی از بیماری استئو آرتریت که با ناپایداری زانو همراه است، استفاده از بریس های زانو می تواند باعث کاهش درد، بهبود پایداری و کاهش خطر افتادن فرد شود.

کفش طبی

در صورت ابتلا به مشکلات زانو لازم است از کفش پاشنه کوتاه و یک کفی طبی نرم استفاده کرد. کفش های پاشنه بلند می توانند نحوه وارد شدن نیرو به مفصل زانو را تغییر داده و حتی باعث افزایش فشار به مفصل زانو شوند. به همین خاطر افراد مبتلا به زانو درد لازم است از پوشیدن این کفش ها خودداری نمایند.علاوه بر این استفاده از کفی های طبی می تواند باعث کاهش فشار وارد شده به زانو با جذب شوک های وارد شده به مفصل شود.

زانو درد

تزریق کورتیکو استروئید

تزریق مستقیم مواد کورتیکو استروئید در مفاصل آسیب دیده می تواند در زمانی مفید باشد که التهاب و یا درد بیمار به مصرف داروهای مسکن خوراکی واکنش مناسب نشان ندهد. تزریق های کورتیکو استروئید می تواند برای درمان های اولیه که در آنها از داروهای مسکن برای بیماران مبتلا به زانو درد متوسط تا شدیداستفاده می شود، یک روش جایگزین باشدو علاوه بر این می تواند علائم مربوط به التهاب را از بین ببرد. افراد بیمار می توانند از تزریق های کورتیکو استروئید در یک مفصل برای سه تا چهار بار در هر سال استفاده کنند.

تزریق اسید هیالورونیک

یک مجموعه از تزریق های اسید هیالورونیک که یک ماده طبیعی در بدن است، می تواند برای درمان درد لگن و زانو درد مطابق نظر متخصصان مفید باشد.به هر حال، مطالعه ای که اخیر انجام شده در این حوزه نشان می دهد یک جلسه تزریق اسید هیالورونیک به داخل مفصل برای درمان استئو آرتریت تاثیر بااهمیتی در کاهش درد در مقایسه با داروهای دیگر نداشته است.

کاهش وزن

حفظ وزن یا کاهش آن در صورت داشتن اضافه وزن می تواند باعث کاهش درد، در نتیجه کاهش فشار وارد شده به مفاصل آسیب دیده شود.کاهش وزن بطور خاص می تواند به کاهش فشار وارد شده به مفاصل تحمل کننده وزن در بدن همچون مفاصل لگن و مفاصل زانو کمک موثر نماید و به این ترتیب نقش با اهمیت در کاهش علائم بیماری دارد.

استفاده از ابزارهای کمکی برای راه رفتن

استفاده از عصا و چوب زیر بغل می تواند باعث کاهش درد در لگن و زانو درد یا درد ناشی از استئو آرتریت شود. اگر هر دوی مفاصل لگن و یا زانو تحت تاثیر این مشکل قرار گرفته باشند، ممکن است نیاز به استفاده از ویلچر برای بیمار وجود داشته باشد.

زانو درد

گرما و سرما درمانی

گرما و سرما و یا یخ درمانی هر دو بعنوان عامل کاهش درد و ورم و قرمزی و افزایش انعطاف در عضلات و کاهش اسپاسم عضلانی کاربرد دارند. سرما در 3 روز اول کاربرد بیشتری دارد و سرما اثر درمانی ماندگاری بیشتری نسبت به گرما دارد ولی گرما زودتر اثر کرده ولی ماندگاری اثر آن کمتر است د ر مشکلات طولانی مدت و مزمن گرما و سرما هر دو قابل استفاده هستند و بسته به تمایل شما هر دو روش را می توانید استفاده کنید هر دو روش باید با کمپرس گرما یا سرما به مدت 15 دقیقه و حداقل روزی دو بار انجام شود.به هر حال در بعضی موارد خاص استفاده از هر دو روش گرما و سرما درمانی می تواند برای بیمار مفید باشد.

روش دیگری تحت عنوان حرارت درمانی توام نیز مفید است که در این روش از کمپرس آب سرد در محل درمان به مدت کمتر از یک دقیقه استفاده می شود و بلافاصله کمپرس آب گرم نیز کمتر از یک دقیقه در محل درمان قرار می گیرد و این کار 5 بار تکرار می شود.در این روش می توان کمپرس آب گرم و سرد را بصورت ماساز و با حرکت دادن دورانی یا طولی و عرضی در سطح درمان استفاده کرد.

تاثیر غضروف سازها گلوکزامین و یا کندروتین بر کاهش علائم بیماری

درمان با مکمل ها می تواند مزایای خاص برای افراد مبتلا به استئو آرتریت زانو به همراه داشته باشد.بیشتر افراد تصور می کنند با مصرف غضروف ساز ها در واقع غضروف مفصلی تخریب شده ترمیم می شود ولی چنین نیست این نوع مکمل ها در کاهش درد موثرند ولی هنوز شواهد کافی مبنی بر ساخت شدن غضروف مفصلی و یا ترمیم آن وجود ندارد.به هر حال، متخصصین پیشنهاد می کنند در صورتی که با مصرف این مکمل ها بهبودی در زانو دردمشاهده نشود، لازم است استفاده از آنها متوقف شود.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://fartakvarzeshi.com/d/3eo5a4

اخبار مرتبط



آخرین اخبار


یک سرمربی ایرانی دیگر در بوندس لیگا